Stor städning!

Idag städade jag hos mina söta små ninar! :'D<3
Jag plockade en massa gräs och kvistar och ja som sagt en massa saker!
Dom såg nöjda ut (:

Dessutom har pappa hitta en skylt ! Haha "Rastning av hundar förbjudet!"
*Fint*

Förlåt Nina men det blev inget inlägg om beanässås!
Jag hade lovat Nina ett inlägg där jag tipsade om en gos beanässås som mamma köpte häromdagen.
Jag är som de flesta antagligen vet, VÄLDIGT skepptisk vad det gäller uppvärmd mat. Hatar att värma gårdagensmat, fy o blää!
Men så hade mamma köpt en påse med beanässås och aa beanässåsen va redan klar man skulle bara värma den i mickron. Jag va då som vanligt väldigt skeptisk, men sen när jag smakade.. det var jätte gott! Det smakade precis som beanässås på restaurang! Det va verkligen jätte gott!
Och ja, jag berättade detta till Nina eftersom hon är helt galen i beanäs. :)
Kommer inte ihåg vad beanässåsen hette men om ni undrar så kan jag säkert ta reda på det ;P

KRAM//TessanK

Hunddagiset STOR&liten

Nu ska jag berätta lite om hundarna som jag träffat när vi praoade!
[Detta inlägget kan bli långt, men ni får stå ut!]

BONNIE

Possetivt:
Först så har vi Bonnie. Hon är Camillas (ägarens) hund. Enligt mig så var Bonnie lydigast av alla hundarna på dagiset. Hon kunde en massa trick som tex. Sitt, ligg, hopp, stå, gå, buga, rulla, vacker tass m.m
Hon var jätte gosig och älskade när man kliade henne på rumpan xD
Negativt:
Hon vaktade mat och godis så hon kunde morra åt andra hundar när man gav dom godis (Men hon morrade dock inte åt människor)

AKILLES

Possetivt:
Jag tyckte han va ganska lätt att gå ut med. Han var inte speciellt stark så det av bara att dra in honom om han försökte med något.
Negativt:
Han vaktade så fort någon öppnade en dörr och han var hund aggresiv, han passade med vissa hundar på dagiset men inte om man mötte någon hund, då blev han galen!

LOTTA

Possetivt:
Hon va lätt att gå i koppel med, eftersom hon blev väldigt trött efter ett tag så drog hon inte alls mkt. Sedan har hon väldigt gosig päls också! :D
Negativt:
Hon bodde ihop med Akilles så båda vaktade så fort det kom någon och dessutom kunde hon morra åt en .. det va väll lite läskigt men egentligen va hon snäll. Sen ville hon gärna lägga sig ner på promenaderna, det kunde vara rätt jobbigt!

MALTE

Possetivt:
Han hade en jätte mjuk päls och han gillade att bli borstad, så han vara jätte mysig att gosa med. Han var minst på dagiset och väldigt busig. :)
Negativt:
Han drog konstant när man var ute med honom. Han typ ströp sig själv.. sen ville man inte rycka till eftersom han var så liten.

OLLE

Possetivt:
Han hoppade GÄRNA upp i ens knä. Han är inte så stark så man kunde hålla honom på promenaderna.
Negativt:
Han lyssnade knappt på sitt namn, han var väldigt stressad och man fick säga till honom flera gånger innan han satte sig o.s.v. Han rymde gärna ur sin box så fort man öppnade dörren o försökte komma in.
På promenaderna så drog hand jätte mkt och så fort man släppte fter lite på kopplet så försökte han komma loss. Han var väldigt jobbig både inne och utomhus.

TYRA

Possetivt:
[Min favvo hund!] Hon är jätte gullig och gillar att gosa. Hon går ihop med nästan alla hundarna och på promenaderna drar hon ingenting. Hon är den på dagiset som lyssnar bäst till sitt namn och sen är hon skit gullig.
Negativt:
Ömmmn.. finns inget! <3

COOKIE

(Hon är klippt nu så är inte lika ruffsig längre)
Possetivt:
[Julias fovvo hund!] Hon är söt och på promenaderna förljer hon efter en helatiden, hon går aldrig framför. Hon är liten och älskar att bli bortad så en perfekt gos hund!
Negativt:
Man får nästan dra med henne på promenaderna eftersom man (jag iaf) glömmer nästan bort henne när hon går där bak o sen är hon ganska seg så man kommer efter när man går.

SIGGE
Hittade ingen bild på honom!
Possetivt:
Han är jätte snäll och kul att leka med
Negativt:
han är aggresiv mot andra hundar o måste därför gå själv på promenaderna, han funkar bara ihop med Bella. Han har problem med magen så det lukatsr fis om honom helatiden! HeHe!

MIRO

Possetivt:
Han är fin och har mjuk päls. Han är lekfull. 
Negativt:
Han är väldigt osäker och om man höjer rösten mot honom så kan han bita en. Man måste vara jätte försöktig i nrheten av honom för annars kan han a som sagt bita en.

SIMBA

Possetivt:
[Emmas favvo hund!] Han är jätte fin o snäll! Han är ganska snäll på promenaderna med. Och aa han e helt enkelt skön! :D
Negativt:
Jag tycke han e väldigt stark så aa även fast han inte drar mkt på promenaderna så är det ganska jobbigt att hålla emot. Och så hoppar han upp på box kanten väldigt mkt, fast han inte får.

LOPPO

Possetivt:
Han är bra att gå ut med, drar inte speciellt mkt och så har han mkt päls så an är väldigt mysig att gosa med! Tycker han är väldigt snäll.
Negativt:
Han vill gärna para sig helatiden och Camilla måste säga till honom för jämnan. Just därför går han inte ihop med en del hundar.

ELVIS

Possetivt:
Han gillar att hoppa upp i soffan.
Negativt:
han är väldigt stressad och så fort han är i boxen så ställer han sig o stirrar på dörren. Sedan har har ett väldigt jobbigt skall, det är ätte ljust och högt. Han drar jätte mkt när man är ute och går med honom. Jag tycker han är det jobbigaste att gå ut med!

BELLA

Possetivt:
Jag tycker att Bella var den finaste hunden på dagiset! Hon är fortfarande valp o därför väldigt busig men tycker ändå hon lyssnar rätt bra.
Negativt:
Jag fick aldrig gå ut med Bella så vet inte hur hon var på promenaderna.

RODDE:

Possetivt:
Han är jätte snäll och Emma sa att han gick jätte bra i koppel.
Negativt:
Jag fick aldrig gå ut med Rodde. Han är rädd för nästan allting.

Nu hoppas jag att jag fick med alla!
Av mina dåliga förklaringar.. vilken är din favorit?! >.<

KRAM//
TessanK

Dag 1 - dragiga hundar!

PRAO dag 1
Som ni säkert vet så praoar jag Emma & Julia på dett hunddagis i göteborg som heter
www.storochliten.net !
Idag var första dagen ni var där!
Det har varit jätte kul. Fast det har inte funnits så mkt att göra.
Mamma körde oss nu första dagen . Först hämtade vi Emma 5 i halv sen skulle vi hämta Julia halv. Fast hon hade inte packat så vi åkte väll hemifrån henne vid typ 5 över halv. Men iaf..

Det började med att vi kom till dagiset kvart i 10. Vid 10 tiden så tog vi en timmes promenad med hundarna. Jag fick hålla Akilles, en faraohund. Han e jätte spinkig fast ganska stark ändå ^^
Men han va ändå rätt snäll att gå ut med. Förutom at han försökte få av sig kopplet helatiden, han gillar inte det.
>>Här är Akilles<<

När vi kom tillbaka så aktiverade vi hundarna med lite olika leksaker som hundarna måste tänka för att kunna få ut godisen. [Haha meningen blev inte ren svenska men iaf]
Sen borstade vi hundarna.
Och åt lunch!

Sen var det dags för promenad nummer 2. Då blev det en skogspromenad. Den varade också i ca. 1tim. Då höll jag Simba han var GANSKA så dagig. Har drog jätte mkt o så va han så stor o stark så det va rätt jobbigt.
Men när man tog frem en levergodis så lyssnade han ganska bra! :D Då var han duktig. Bara att jag inte hade med mig så mkt godis :'O Haha!

Sen var det dags för städning. Vi behövde inte städa någonting. Vi lekte lite med hundarna och jag drack en av mina festisar.
Efter ett tag när vi bara hade suttit där o inte gjort någonting så va jag tvungen att fråga om jag kunde hjälpa till men det kunde jag inte. Haha!
Så medans hundarna vilade satt vi där o väntade på att Julias mamma skulle komma o hämta oss.

Så det fanns som sagt inte så mkt att göra, men med tanke på promenaderna så blir jag rätt så "nöjd" över Mira. Hon drar inte alls mkt om man jämför med de hundarna jag varit ute med idag.
Det va allt från mig!

KRAM // TessanK


Djurplågeri!

Men hjälp jag börjar nästan gråta när jag ser det här!
Vilka jävla idioter! Hur f*n kan man tycka någon sånt här är KUL!?

O.B.S!!
Varning för brutala bilder/klipp!

Först:
4st som helt plötsligt får för sig att gå till djuraffärer, köpa 2 kaniner och sedan plåga dom till döts!
Den första eldar dom upp och den andra ger dom som tuggleksak till hunden!

se mer om denna händelsen på; "
http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/stockholm?videoId=1.1593004#player"

Second:
[Finns ingen länk till klippet men den finns på
www.svtplay.se.]
En tjuvjägare som helt plötsligt får för sig att gräva ner 2 rävar i en myrstack, man vet inte om rävarna levde men om dom gjorde det är det bland det värsta som har hänt! -.-
Man tror att jägarens syfte är att myrorna ska knaga sig igonom rävarnas "kött" och så ska jägaren själv ta vara på benen som blir kvar och använda huvudet som "jakt trofé" !! Helt sjukt! :'@

Vad tycker DU om detta?  
// TessanK

Nick Vujicic!

Du måste se denna video om Nick Vujicic inställning på livet!
Han är helt otroligt. Nick Vujicic är 26 år gammal och föddes utan armar och ben men han har kämpat på ändå. Han säger att Gud har gett honom styrka att övervinna det som andra skulle kalla omöjligt...

"Jag älskar livet! Jag är glad!"Man kan inte mkt mer än att beundra honom (Y)
KRAM // TessanK

3 skoldagar!

Japp, nu är det tisdag och jag ska snart åka till skolan. Denna veckan är otroligt kort eftersom skolan bara pågår från måndag-onsdag! Det är super bra. Fast det negativa i det hela är att vi har 2 prov under denna veckan! Jobbigt! ...

På torsdag ska jag spela innebandy cup! Det ska bli dunder kul!

Nästa vecka ska jag, Emma och Julia praoa!
Vi ska som sagt praoa på ett hunddagis i Göteborg som heter "Stor&liten" :)

Det ska bli super kul och alla där verkar jätte trevliga! :D

Det va allt för mig för nu måste jag kila iväg till skolan. Vi ses!
KRAM // TessanK

Photoshop :)

Så här ser det ut när Therese Kristina Karlsson kladdar lite i photoshop! (:


KRAM // TessanK

RSS 2.0